Van verlegen meisje naar spontane allround zwembadmedewerker

Het is alweer een tijd geleden dat ik als verlegen meisje kwam werken bij de Meerval. In maart 2013 begon mijn avontuur bij dit leuke zwembad.

Het eerste jaar mocht ik bij de zwemlessen meelopen om ervaring op te doen. Ik had daarvoor wel al stage gelopen in een ander bad maar als je zwemles wilt geven moet je toch echt meer ervaring hebben. Ook mocht ik toezicht houden, hier hoefde ik gelukkig niet heel veel te praten en dat was fijn. Al merkte ik wel dat ik het moeilijk vond om kinderen aan te spreken als ze iets deden wat niet de bedoeling was.

Met mijn collega’s had ik niet heel veel contact. Dit kwam vooral omdat ik erg stil was en als ik met hen samen was, wist ik niet zo goed wat ik moest zeggen.

Zenuwachtig van ouders

Na het eerste jaar kreeg ik bij de zwemlessen mijn eigen groepjes. Dit was zo spannend en tegelijkertijd ook super leuk. Samen met de kinderen in het bad werd ik wat losser en minder verlegen. Totdat er ouders met vragen naar mij toe kwamen. Ik werd er heel zenuwachtig van, want misschien zou ik wel iets zeggen waar ze het niet mee eens zouden zijn of juist dingen die niet helemaal kloppen.

Lukt het nog?

In het zwembad hebben we natuurlijk meer dan zwemlessen en recreatief zwemmen. We hebben namelijk ook sportlessen. Ze hadden mij gevraagd om in te vallen bij de fifty fit (in die tijd heette dat nog senioren gym) omdat er iemand ziek was. Dit wilde ik graag doen maar mijn verwachting was dat ik een aantal lessen mee kon kijken of misschien een stukje les zou geven. Maar na de eerste les werd ik in het diepe gegooid, ik moest gelijk een hele les geven. Wat was dit eng, ik weet nog dat ik bij iedere oefening vroeg aan de mensen of dat het nog wel lukte. Want ook hier was ik bang om het allemaal “fout” te doen.

Ontslagen worden, hoe erg is dat?

De eerste paar jaar bij de Meerval vond ik aan de ene kant leuk maar aan de andere kant had ik er ook veel slapeloze nachten van. Ik heb geleerd van mijn collega’s hoe zij hun werk doen en omgaan met dingen die ze lastig vinden. Maar ook heb ik van mijn schoonvader iets meegekregen waar ik veel aan heb, namelijk; vraag jezelf af wat het ergste is wat er kan gebeuren. Ik kom altijd op hetzelfde antwoord uit. “Ontslagen worden” is het ergste maar hoe erg is dat eigenlijk? Als dat zou gebeuren, kun je snel weer opzoek naar een andere baan. En de kans op ontslag is gelukkig niet heel groot of je moet het wel heel bont maken.

Na al die jaren

Er zijn wat jaren verstreken en naarmate ik iedereen wat beter leer kennen wordt alles makkelijker en ben ik uitgegroeid tot een spontane allround zwembadmedewerker. Toch merk ik na al die jaren dat ik nog steeds af en toe moeite heb met het contact met anderen. Vooral het contact met ouders maar hier blijf ik aan werken en ik zal altijd mezelf de vraag stellen: wat is het ergste wat er kan gebeuren?

19-11-2020 / Nicole Bos


REACTIE PLAATSEN

7 reactie(s)
Netty van Perlo.
22-11-2020
Nicole, je bent een mooi persoon met heel veel kwaliteiten,zeker als het gaat om ...  Lees meer
Monique Heijmen-Verberk
21-11-2020
Hoi Nicole, het verhaal lezende moest het wel van jou zijn. We hebben je ...  Lees meer
Astrid Janssen
21-11-2020
Wat een leuk verhaal.ik had geen zinnig idee wie het zou zijn. Wij hadden ...  Lees meer
Ans
21-11-2020
Ik begon je verhaal te lezen en dacht: dit moet Nicole zijn. Wat je ...  Lees meer
Wilma
21-11-2020
Goed geschreven Nicole, vind je een hele fijne collega!!! Super !!!
Judith
21-11-2020
Hoi Nicole, wat een mooie Blog! Je bent een topcollega , iemand waar ...  Lees meer
Sven Moors
18-11-2020
Nicole, Wat een mooie vorm van zelfreflectie, en niet bang zijn! Je bent een ...  Lees meer

Online inschrijven

Meld uw kind nu aan voor de zwemlessen.
Ja, ik wil direct aanmelden

Heeft u vragen?

Zwembad De Meerval
Meerdreef 6
6602 HN, Wijchen
Telefoon (024) 642 19 34 
Email: info@demeerval.nl

Nicole Bos

Blog Zwembad De Meerval

Nieuwsbrief

Ontvang al het nieuws over Zwembad De Meerval in je mailbox! En wil je met je verjaardag een leuke verrassing ontvangen in je mailbox?
Vul s.v.p. dit formulier in.

Contact

Zwembad De Meerval
Meerdreef 6
6602 HN te Wijchen
Telefoon (024) 642 19 34
email: info@demeerval.nl

Volg ons

Bekijk de Vrienden van Zwembad De Meerval

Vitaal Coach
Vakantiehuis Privé Zwembad
Adviesbureau R&B
Kling Wand- en Vloertegels
Hoogeerd
Drukkerij & ReproCentrum Wijchen
Hondenuitlaatservice Kersten
De Eerste Stap
Extra Care 4 Kids
Poos Assurantiën
Go Kids Nijmegen
Yoast
Bask
Partyservice Milder
TrendCadeau
Expert
Waterflex
HD Garage
OOvB Adviseurs en Accountants
Kemkens
Leros BV
Mas Geveltechniek
HTW
De Pannenkoekenbakker
Waterfly
Jos Huisman
JDS