Actueel corona nieuws (18-11-2020)

Naar aanleiding van de persconferentie van 17 november 2020 zijn wij blij u te mogen mededelen dat wij onze deuren weer voor u kunnen openen! 

Algemeen: Het dragen van een mondkapje in de gangen en kleedruimtes is verplicht. De douches & groepskleedkamers zijn gesloten. De kleedhokjes en kledingkluisjes zijn wel in gebruik. Voor alle zwemactiviteiten moet vooraf online per persoon worden gereserveerd, dit kan tot maximaal 2 weken vooraf.

Bekijk onderstaand per activiteit de eventuele maatregelen of veranderingen. 

Mondkapjes in De Meerval

Veiligheid en gezondheid staan bij ons voorop, dat betekent dat het dragen van een mondkapje binnen de gangen en kleedruimten van het zwembad verplicht is.

Mondkapjes verplicht

Zwemlessen

 • Het is op dit moment niet mogelijk om kijklessen te laten plaatsvinden. Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang, bekijk dan ons Leerling Volg Systeem.
 • Informatieavond voor nieuwe lesklanten zal online plaatsvinden (info volgt nog).
 • Ouders kunnen niet meer tijdens lessen op het zwembad wachten, de horeca is gesloten.
 • De vrijdagmiddag lesgroepen die normaal van 16.00 - 17.00 uur zwemmen en de zaterdagochtend lesgroepen die normaal van 09.30 - 10.30 uur zwemmen, worden verplaatst naar een nieuwe tijd. Vrijdag van 16.15 - 17.15 uur en zaterdag van 09.45 - 10.45 uur, dit om drukte te voorkomen.
  De Juniorclub op vrijdagmiddag start niet om 17.00 maar om 17.15 uur en zal duren tot 18.15 uur.
 • Ophalen: 5 minuten voordat de les is afgelopen mag u, uw kind ophalen. Onze medewerkers zullen u aanwijzingen geven.
 • Wegbrengen: 15 minuten voor aanvang van de les mag u uw kind wegbrengen naar de les. De kinderen worden opgevangen door ons team. U dient na overdracht het pand direct te verlaten.

Recreatief zwemmen

 • Discozwemmen is per direct afgelast.
 • Kinderfeestjes algemeen, Zeemeerminnen en seascooterfeestjes zijn tot nader bericht afgelast (er wordt nog persoonlijk contact opgenomen met de mensen van de geboekte feestjes).
 • Op zondag tussen 10.00 - 11.00 uur kunt u tijdens het recreatief zwemmen ook banenzwemmen. U dient zich hiervoor wel in te schrijven. Het recreatieve tarief is hier van toepassing.
 • Kinderen die op de wachtlijst staan en in badje 1 zitten kunnen gebruik maken van de introlessen onder begeleiding van één ouder/verzorger. Tijdens de introles zal er een zweminstructeur in het water aanwezig zijn. De introles is op zondag ochtend van 09.00 - 10.00 uur .
  Mocht u aansluitend recreatief gaan zwemmen dan dient u hiervoor te reserveren.

Kerstvakantie

Online reserveren voor recreatief zwemmen in Zwembad De Meerval en genieten van de glijbaan en het spelmateriaal. Benieuwd naar alle kerstvakantie activiteiten, klik hier voor meer informatie!

Banen zwemmen

 • Ook voor het banen zwemmen dient u in te schrijven!
 • In de avonduren hebben wij recreatief zwemmen, waarbij wij een gelegenheid geven om banen te zwemmen. Wilt u in de avonduren banen zwemmen dient u zich in te schrijven voor het recreatief zwemmen.
 • Bij het banen zwemmen hanteren wij momenteel de volgende structuur: 3 vakken met in ieder vak 2 banen, in de ene baan zwem je heen je schuift op naar de andere baan en daar zwem je terug. In ieder vak mogen 8 zwemmers tegelijkertijd zwemmen.

Douchen / kleedruimtes

 • Gebruik van douches is niet toegestaan. Ook de groepskleedkamers zijn gesloten, wel is er een mogelijkheid om na het zwemmen om te kleden in de wisselcabines. het verzoek is om omgekleed bij u zwemactiviteit aan te komen.

Horeca

 • Per 5 oktober 2020 zal de horeca (De Hoop's Hoek) binnen ons zwembad volledig gesloten zijn. Er kan dus geen gebruik meer worden gemaakt van koffie/thee na uw doelgroep activiteiten, u kunt dus ook geen consumpties nuttigen tijdens de zwemlessen of uw recreatieve bezoek. Dit besluit is op last van de Veilheidsregio Gelderland Zuid.

Verenigingen

 • Met de verenigingen is persoonlijk contact gelegd, de verenigingen zullen zelf naar hun leden de aanvullende maatregelen communiceren.
 • Verenigingen kunnen helaas niet online reserveren via onze webshop voor bijv. daluren zwemmen, dit kan alleen via onze receptie.

Afstand

 • Houdt voldoende (1,5 meter) afstand van elkaar. Dit geldt ook voor de receptieruimte. Is het druk bij de receptie wacht dan buiten als de afstand niet gehanteerd kan worden.

Registratieplicht

 • Voor iedere bezoeker die ons zwembad bezoekt en niet geregistreerd is d.m.v. inschrijving of abonnement, geldt dat hij/zij een registratieformulier in moet vullen voor het eventuele bron/contact onderzoek van de GGD. Niet invullen van deze gegevens betekent geen toegang.


Tot slot, mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen: per mail via info@demeerval.nl of telefonisch 024 - 64 219 34.

Reserveren

LET OP: Bekijk hier de actuele regels en tijden tijdens de coronatijd, reserveren is noodzakelijk!
Ik wil reserveren

Heeft u vragen?

Zwembad De Meerval
Meerdreef 6
6602 HN, Wijchen
Telefoon (024) 642 19 34 
Email: info@demeerval.nl

Social Distance

Extra hygiene in Zwembad De Meerval

Nieuwsbrief

Ontvang al het nieuws over Zwembad De Meerval in je mailbox! En wil je met je verjaardag een leuke verrassing ontvangen in je mailbox?
Vul s.v.p. dit formulier in.

Contact

Zwembad De Meerval
Meerdreef 6
6602 HN te Wijchen
Telefoon (024) 642 19 34
email: info@demeerval.nl

Volg ons

Vrienden van Zwembad De Meerval

Vakantiehuis Privé Zwembad
Adviesbureau R&B
Kling Wand- en Vloertegels
Hoogeerd
Drukkerij & ReproCentrum Wijchen
Hondenuitlaatservice Kersten
De Eerste Stap
Extra Care 4 Kids
Zaal 4
Poos Assurantiën
Go Kids Nijmegen
Yoast
Bask
Partyservice Milder
TrendCadeau
Expert
Waterflex
HD Garage
Gitaarclub Wijchen
Peter Kersten
OOvB Adviseurs en Accountants
Kemkens
Leros BV
Mas Geveltechniek
HTW
De Pannenkoekenbakker
Waterfly
RTC Totaalbouw
Jos Huisman
JDS