Resultaten Meerval enquête

De enquête werd ingevuld door 832 deelnemers.

Bezoekers De Meerval in ruime meerderheid tevreden.

De gemeente Wijchen werkt aan een visie op de toekomst van zwembad De Meerval. Om inzicht te krijgen in de opvattingen en de wensen van de zwembadgebruikers, is er een enquête gehouden. Gebruikers kregen via e-mail een link naar de vragenlijst. Ook kon men via de website van het zwembad de enquête invullen. Liefst 832 mensen hebben de enquête ingevuld.

De meeste invullers zijn recreatieve- en baantjeszwemmers die het zwembad vaak bezoeken. Gevolgd door zwemles bezoekers. Wat opvalt is dat de grote meerderheid tevreden tot volledig tevreden is over zaken als kwaliteit en klantvriendelijkheid, de hygiëne, het activiteitenaanbod en de voorzieningen. Met betrekking tot de schoonmaak is de fractie ontevredenen sinds 2018 afgenomen. Toen was 13% van de respondenten ontevreden; nu nog 8%.

Wel zien we bij de open antwoorden wensen. Vaak opgemerkte wensen zijn een buitenbad, meer peuter- en kleutervoorzieningen, spectaculairdere/interactieve glijbanen en uitbreiding van de saunavoorzieningen. Een mogelijkheid om tijdens de zwemlessen te zitten en je kind te volgen staat ook op meerdere wensenlijstjes.

Opvallend is ook dat ruim 80% van de bezoekers de tarieven van het zwembad niet te duur én niet te goedkoop vindt. Ook blijkt 76% van de bezoekers in beginsel bereid meer te betalen voor het zwembad indien er een verbeterd aanbod is.

De hygiëne in de horeca-afdeling (verpacht) van het zwembad wordt goed gewaardeerd. Over het aanbod zijn de respondenten minder gestemd, er zijn in de open antwoorden opvallend veel bezoekers die graag een gezonder alternatief op de kaart zien en een verruiming van de openingstijden.

Ruim 44% van de deelnemers aan de enquête kan vergelijken: ze bezoeken ook andere zwembaden in de omgeving. Uit de open antwoorden blijkt dat men bij andere zwembaden vooral het ruimere aanbod voor kinderen waardeert.

Al met al heeft de enquête veel hoogwaardig materiaal opgeleverd waaruit de onderzoekers kunnen putten. Alle mensen die de moeite hebben genomen de enquête in te vullen: hartelijk dank, wij waarderen dit zeer!

Wilt u meer gedetailleerde informatie over de enquête lezen? Lees verder.

Frans Duijnstee
Beleidsadviseur onderwijshuisvesting en accommodaties

Dit onderzoek is een samenwerking tussen:

Zwembad De Meerval Gemeente Wijchen Synarchis

sharethis sharing button Share

REACTIE PLAATSEN

0 reactie(s)

Heeft u vragen?

Zwembad De Meerval
Meerdreef 6
6602 HN, Wijchen
Telefoon (024) 642 19 34 
Email: info@demeerval.nl

Revalidatiezwemmen bij Zwembad De Meerval

Revalidatiezwemmen bij Zwembad De Meerval