Werkwijze zwemlessen

Voordeel van vroeg inschrijven, wachtlijst en introzwemmen

Vanaf 3 jaar oud kunt u uw kind inschrijven, dit betekent nog niet dat uw kind direct kan starten. Uw kind zal geplaatst worden op een wachtlijst voor de dag die u gekozen heeft. Kan uw kind starten met de zwemlessen, dan krijgt u een telefoontje. Inschrijven kan bij de receptie of online. Schrijf uw kind direct in! Kinderen die bij ons op zwemles zitten of op de wachtlijst staan mogen tijdens alle recreatieve openingstijden gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. De volwassene betaalt wel het recreatieve tarief. De kinderen van de wachtlijst kunnen op zondagochtend van 09.00 - 10.00 uur deelnemen aan het introzwemmen, dit vindt plaats in het recreatiebad. Kinderen kunnen samen met de volwassene zich voorbereiden op de zwemles en alvast oefenen. Tijdens het introzwemmen is er een instructeur aanwezig om aanwijzingen te geven en jullie te begeleiden indien nodig.


Informatieavond

Één week voor aanvang van de eerste zwemles wordt er op woensdagavond of donderdagavond een informatieavond gegeven voor ouders van kinderen die gaan starten met zwemles. Deze avond wordt gepresenteerd door een van onze coördinatoren, Marcel Schrurs of Bas Peters.


Hoe maak ik de juiste keuze voor de goede groep?

Wij geven van maandag t/m zaterdag zwemlessen voor het A-diploma. In de reguliere lessen zitten gemiddeld 10 kinderen in een groep met één instructeur. Als uw kind geen moeite heeft om zich goed te concentreren en ook zelfstandig aan het werk kan, dan is dit de juiste groep.

Als uw kind wat meer moeite heeft met concentratie of overenthousiast is, dan is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de kleine groepslessen. Deze lessen worden gegeven op maandag.

Als u een hele andere weg in wilt slaan en u wilt dat uw kind snel went aan diep water en niet de kans heeft om de hele tijd de bodem op te zoeken, dan is Easy-Swim een goede keuze. Hier zullen de kinderen snel aan diep water wennen en tevens de zwemslagen leren. De Easy-swim groep start bij voldoende aanmeldingen en wanneer er voldoende badruimte beschikbaar is.


De eerste zwemles

Deze is in het recreatiebad. Daar mogen de kinderen plaatsnemen op een blauwe mat die op de grond ligt. De instructeur kijkt of alle kinderen uit de groep er zijn en gaat een klein verkenningsrondje lopen met de kinderen, u mag plaatsnemen in de zwemzaal aan de rand van het bad. De eerste zwemles mag u de hele les in de zwemzaal blijven.


De duur van de opleiding

Wij werken met 5 verschillende niveaus. In deze 5 niveaus worden er in elk niveau nieuwe vaardigheden aangeleerd. Ieder niveau bestaat uit 8 lesweken. Als uw kind alle vaardigheden voor het bad beheerst, mag hij/zij door naar het volgende niveau. Zo werken wij toe naar het A-diploma. Haalt uw kind elk bad in één keer, dan is het mogelijk om in de 40 lesuren (5 periodes van 8 weken) het A-diploma in bezit te hebben. Indien uw kind de vaardigheden niet beheerst dan is het verstandig om het niveau nog een keer over te doen, zodat uw kind aan het einde van de opleiding met volle overtuiging het A-diploma kan behalen.

(Let op: tijdens schoolvakanties wordt er geen zwemles gegeven.)

Bekijk de eisen per badje (pdf)!


Zwemboekje en oefenzwemmen

Bij inschrijving krijgt uw kind een boekje. Aan het einde van de laatste les zullen de kinderen, indien ze door mogen naar het volgende niveau, een sticker krijgen die ze in het boekje kunnen plakken. In het boekje is er ook nog plaats voor de stickers die ze krijgen als ze het B, C en eventueel de zwemvaardigheidsdiploma's halen. Verder bevat het boekje leuke tips en handige oefeningen die u met uw kind kunt doen als u komt oefenen.

Het is zeker aan te raden om zelf te gaan oefenen met uw kind. Voor veel kinderen is één uur in de week niet voldoende om de vaardigheden snel aan te leren. Daarom geven wij u en uw kind de mogelijkheid om tijdens alle recreatieve openingstijden te komen oefenen. hierbij mag uw kind op vertoon van de zwempas gratis naar binnen, u als volwassene betaalt het normale tarief voor recreatief zwemmen. Tijdens het oefenzwemmen kunt u vragen om hulp en materiaal dat u nodig heeft aan ons personeel.


Kijklessen en het leerlingvolgsysteem

Omdat het niet de bedoeling is dat u tijdens de zwemles in de zwemzaal aanwezig bent, geven wij u de mogelijkheid om twee keer te komen kijken hoe uw kind het doet. In de 3e en in de 6e les van de periode mag u de laatste 20 minuten van de zwemles komen kijken wat uw kind geleerd heeft. De vorderingen kunt u volgen in ons leerlingvolgsysteem. Heeft u verder nog vragen, die kunt u stellen via e-mail of bellen tijdens ons spreekuur.


Kledingzwemmen

Het kledingzwemmen is ook een onderdeel van het Zwem-ABC. Hiervoor zal dus ook geoefend worden, want dit is voor sommige kinderen vrij zwaar. Wij maken een opbouw in het zwemmen met kleding, er zal in elk niveau, in de 6e les, met kleding aan gezwommen worden. Vanaf niveau 5 wordt er twee keer in een lesperiode van 8 weken met kleding aan gezwommen, tijdens les 6 en les 7.

Welke kleding moeten ze aan? Bekijk het overzicht (pdf).


Diplomazwemmen

De laatste 2 lessen van de periode bekijkt de zwemonderwijzer of uw kind alle onderdelen voor het behalen van het zwemdiploma beheerst. Bij twijfel wordt 1 van de coördinatoren erbij gehaald om samen te kijken of uw kind alle onderdelen beheerst. Uw kind krijgt dan een briefje mee. Hiermee kunt u uw kind inschrijven voor het diplomazwemmen. Zodra het briefje is ingeleverd bij de receptie en aan het inschrijfgeld voor het diplomazwemmen is voldaan gaan wij het diploma maken.

Data voor het diplomazwemmen worden ruimschoots van tevoren bekend gemaakt in onze zwemlesagenda en deze staan ook vermeld op de kledingbrief. De precieze datum dat uw kind mag afzwemmen wordt pas bekend gemaakt als uw kind de diplomabrief mee krijgt. Als u een voorkeur heeft, geef dit a.u.b. tijdig aan bij de coördinator.

Tijdens het diplomazwemmen staat plezier voorop en zullen wij er met z'n allen een mooi feest van maken. Het diplomazwemmen begint met gekleed zwemmen, dus de kinderen moeten de kleding aan hebben bij binnenkomst. Voor het diplomazwemmen verzamelen de kinderen zich in de herenkleedkamer, terwijl de familie plaats kan nemen in de zwemzaal. Na een leuke binnenkomst op muziek zal het diplomazwemmen beginnen, onder leiding van een examinator.


Wat doe je na je A-diploma?

Doorgaan natuurlijk!!

Wij zijn van mening dat uw kind pas echt zwemveilig is zodra uw kind het gehele Zwem-ABC pakket heeft afgerond. Daarom adviseren wij u ten zeerste om ten minste het B-diploma en het liefst ook C-diploma te behalen.

Als uw kind na het C-diploma nog niet genoeg heeft van het zwemmen dan is zwemvaardigheid een zeer leuk en leerzaam vervolg.

Wilt uw kind stoppen na het behalen van een A-diploma, dan raden wij aan om toch eens met uw kind te praten of hij of zij niet toch nog verder wilt voor B! Kinderen van 5/6 jaar oud verleren het zwemmen heel snel. Als kinderen niet blijven zwemmen om hun vaardigheid te onderhouden, is het natuurlijk de vraag of uw kind wel zwemveilig zal blijven.

Veilig zwemmen


 

Online inschrijven

Meld uw kind nu aan voor de zwemlessen.
Ja, ik wil direct aanmelden

Heeft u vragen?

Zwembad De Meerval
Meerdreef 6
6602 HN, Wijchen
Telefoon (024) 642 19 34 
Email: info@demeerval.nl

Zwemles bij Zwembad De Meerval

Zwemles bij Zwembad De Meerval

Nieuwsbrief

Ontvang al het nieuws over Zwembad De Meerval in je mailbox! En wil je met je verjaardag een leuke verrassing ontvangen in je mailbox?
Vul s.v.p. dit formulier in.

Contact

Zwembad De Meerval
Meerdreef 6
6602 HN te Wijchen
Telefoon (024) 642 19 34
email: info@demeerval.nl

Volg ons

Bekijk de Vrienden van Zwembad De Meerval

Sophia Fotografie
Vitaal Coach
Vakantiehuis Privé Zwembad
Adviesbureau R&B
Kling Wand- en Vloertegels
Drukkerij & ReproCentrum Wijchen
Hondenuitlaatservice Kersten
De Eerste Stap
Extra Care 4 Kids
Poos Assurantiën
Go Kids Nijmegen
Yoast
Bask
Partyservice Milder
TrendCadeau
Expert
Waterflex
HD Garage
OOvB Adviseurs en Accountants
Kemkens
Leros BV
Mas Geveltechniek
HTW
De Pannenkoekenbakker
Waterfly
Jos Huisman
JDS